Van Elder & Associates
Avocats, Attorneys at law, Advocaten

Gaëtan Van Elder

Gaëtan Van Elder

Gaëtan Van Elder - Advocaat en stichter van de associatie

Ik heb een licentie rechtsgeleerdheid (U.C.L. - 1996), heb een bijkomende master in notariaat (U.C.L. -1997) en heb een diploma in Fiscale Wetenschappen (Ichec – 2001) behaald.

Ik ben mijn carrière begonnen in in verschillende notariskantoren. Ik heb er de functie van eerste klerk uitgeoefend en de kans gehad om raadgever te zijn van de cliënten, zowel voor privé- als professionele vragen. Het belangrijkste element was om hen te kunnen bijstaan in de verwezelijking van projecten en op zoek te gaan naar oplossingen in vaak zeer verscheiden juridische domeinen. Ik heb zo vaardigheden in het luisteren, empathie en een visie geleerd voor het beheren van een dossier.  

Deze ervaring belicht eveneens de groeiende belangrijkheid en complexiteit van de fiscaliteit en ik heb dus gekozen om mijn kennis te verdiepen door studies te volgen in Fiscale Wetenschappen. 

Met deze nieuwe bagage, heb ik vervolgens gekozen om me te integreren in fiscale consultkantoren, eerst PwC en later Deloitte. 

Ik heb er de kans gehad om juridische en fiscale dossiers te behandelen, zowel in een Belgische als internationale context, op het niveau van de KMO, multinational, financiële instellingen, gouvernementele organisaties of op persoonlijk vlak, nl. voor zaken in vastgoedbeheer, vermogensplanning, governance en herstructurering.  

Mijn advocatenroeping heeft me evenwel enkele jaren later ertoe gebracht om terug te keren naar een structuur waar ik ook andere facetten van het beroep kon uitoefenen, nl. de verdediging voor burgerlijke en fiscale rechtbanken. Ik heb op die manier het advocatenkantoor Egon vervoegd in 2009 als partner, om vervolgens het advocatenkantoor GVA te stichten en te ontwikkelen sedert 2011.
 
De benadering en visie van GVA zijn het resultaat van deze ervaringen die zowel pragmatisch,  menselijk als technisch waren en ontwikkeld werden bij eminente praktijkmensen zoals  André Culot, Thierry Blockerye, Kurt Debrier en Michel Grégoire, die ik hierbij bedank.
 
Ik ben overigens lid van de het comité van het tijdschrift « le Recueil Général de l’Enregistrement et du Notariat » en auteur van talrijke publicaties en conferenties. Ik heb ook het plezier gehad om regelmatig mee te werken aan seminaries en professionele organisaties.